Евалуација часова у првом разреду

Увек сам волела да добијем повратну информацију од ученика о свом раду. Некада се о томе само разговарало са децом и, сећам се, правили смо анкетне листиће, упитнике које су деца анонимно попуњавала. Последњих година то се мора евидентирати, пратити. Пожељно је да то буде одрађено у некој табели, прегледно….Но, добро. Што се мора, мора се! Овако изгледа евалуација часова у првом разреду.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Сваки ученик има по три штапића са сликом животиње. Слике животиња  пронашла сам на Крокотаку.

Сова је симбол мудрости и знања. Ако ученик на крају часа подигне сову то значи да је час био интересантан, да је научио нешто ново, да су му се свидела средства која је учитељица користила на часу и да је био мотивисан за рад.

Лептир је симбол разиграности и слободе. Ако ученик подигне овај штапић, то значи да му није било баш све јасно, да није у потпуности усвојио нова знања и да би се пре негде играо и био слободан као лептирић на ливади.

Риба је симбол тишине. У овом случају ученик нема или не жели да каже своје мишљење. Морамо деци дати и ову опцију. И нама одраслима се често дешава да немамо или једноставно не желимо да кажемо своје мишљење.

Када пребројимо сове, лептире или рибе , уписујемо број у табелу. Пожељно је да се табела налази окачена или залепљена негде у учионици. Тако ће учитељу бити лакше. Табелу можете преузети овде – Евалуација часова у првом разреду. Знамо сви да је немогуће урадити евалуацију сваког одржаног часа, захтева и одузима пуно времена. Можемо изабрати  један час у току дана за који сматрамо да је био интересантан.  Морам признати да је ученицима мог одељења евалуација врло занимљива и једва чекају да оцењују учитељичин рад. Не мора само учитељица да оцењује!

 

Advertisements
од Учитељица Гага Објављено у Обрасци

2 comments on “Евалуација часова у првом разреду

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s